Къщи за Гости с Басейн в Планината Светла Василева | 24-08-2015 16:10

Off

Ние не покоряваме планината, а себе си…
– казва сър Едмънд Хилъри,
новозеландски изследовател.

Заповядайте в етно комплекс Канарата, ако копнеете за нещо повече: ваканция, с която да се освободите от напрежението на ежедневието, да прекарате хубави мигове, да се запознаете с най-древната планина на полуострова, да преоткриете българския дух.

Древните гърци са наричали света “космос”, което означава ” красота”. Планинския пейзаж в Канарата ни дава наслада от природни багри, и задоволява естетическите ни потребности. Стилът на къщите за гости в комплекса възражда българските традиции, и зарежда емоционално посетителите.

За търсачите на духовни трептения: ние се намираме в най-старата планина на Балканския полуостров, с древното име Хемус. Планините в Библейския контекст обозначават небесните неща, любовта и милосърдието и любовта към самият теб.
Къщи за гости с басейн и бистроЗа търсачите на развлечение: имаме забележително обслужване, добро настроение и няколко годишно уиски, с което да изпълнявате ритуалът “Наздраве! Приемат се и грузински тостове, и ирландски благословии от нашите чуждестранни посетители, които са ще са впечатлени от българския начин да се празнува.

За търсачите на легенди: преди хиляди години на върховете на Стара планина властвал могъщият бог на промяната Март още наречен от латините Марс – “Червения Бог” на кръвта и воинската страст. Когато мъжете тръгвали на война, жените сплитали червени и бели конци с мъниста и ги завързвали за китките, и глезените на любимите си.

Така молели бог Март, червения бог и Богиня Белона, бялата богиня да им дадат смелост, сила, мъжество и здраве. Богинята Белона опитомила любовта на бог Марс, но понеже била войнствена, в деня на сватбата си захвърлила в полите на Стара Планина венец от рози и тази корона. която още стои под Балкана се нарича Розова Долина.

Най-щастливи при нас ще бъдат любителите на природата. Росната сутрин, планината, звездите, лунната светлина, сенките в тихата вода на басейна са почти нереално красиви. В дивата природа хората намират нещо по-скъпо и сродно отколкото в улиците или селата. В тихия пейзаж, човекът среща нещо толкова красиво, колкото собствената му природа.
Къщи за гости КанаратаЗа да могат да си го представят децата: Комплекс Канарата са едни хубави къщи за гости с басейн в планината сред много дървета и птици пеещи из клоните, с красив розов храст сред зелена трева, която става само за игра и търкаляне. Възрастните ще искат да знаят, че имаме три къщи за гости, бистро с бар и караоке, рибарник, грил и чеверме. И децата и възрастните ще се зарадват на открития летен басейн и на книгата за гости, където очаровани посетители са оставили впечатления и препоръки.

За интернет потребителите: Интернет превърна света в едно голямо село, така че вие може да резервирате вашата почивка посредством контактите в сайта. Получава се като в хубавия виц:
– Мохамед вкъщи ли е?
– Не.
– Кажете му, че планината е идвала…

И ако попаднете сред любимите ни гости, ние ви гарантираме, че планината ще се връща при вас много, много пъти – все така чиста като изгрева, уютна и ухаеща на гора. Очакваме ви с нетърпение!