Етно Комплекс Канарата

Само на 14км от Мъглиж, нагоре по течението на река Селченска се намира село Селце. В самия край на селото, заобиколен от високите склонове на Стара планина се разполага Етно Комплекс Канарата. Трите къщи за гости и бистрото са построени в традиционният български битов стил, разположени са на близко от бистрата планинска река в унисон с другите природни дадености по тези места. Има също открит басейн за летните месеци.

Тук красивата природа, заедно със свежия планински въздух и чистата изворна вода са в
пълна хармония и зареждат всеки с положителни емоции. Комплекс Канарата се намира в един регион на централна Стара планина с богата история и традиции съхранени във времето. Прочетете повече за културните ценности и забележителности в региона.

Къщи за Гости

Трите къщи за гости имат атрактивно разположение. Откритата панорама към балкана
в съчетание с тихият ромон на реката, която минава само на няколко крачки покрай тях, създават изключително спокойна атмосфера. Спалните за гости са модерно обзаведени
и предлагат пълен комфорт и уют за туристите в комплекса. Запознайте се в детайли за всички удобства в Канарата, като разгледате секцията настаняване.

Бистрото – Заповядайте на верандата с панорама към балкана и опитайте майсторски приготвената пъстърва от рибарника в комплекса и вкусните госби от традиционната ни кухня. Разгледайте снимки и научете, какво още се предлага в бистрото.

Басейн – В комплекса има открит басейн с изворна вода, който е подходящ за къпане единствено през топлите месеци на лятото в планината от средата на месец Юни до
началото на Септември. Водата в басейна се подгрява и затопля в прохладните дни.

Забавления и Спорт

Красивата природа и забележителности сред, които е разположен комплекса привличат туристи от цялата страна. Тук може да прекарата изключително пълноценно и приятно времето си от почивката с разходки сред природата, еко туризъм по пешеходни и вело маршрути, както и речен риболов. Поддържаните тревни площи в района на Канарата позволяват да се организират отборни игри на волейбол, бадминтон и футбол.